Tapiolan kuoro
 
 

TAPIOLAN
KUORO

 

Tapiolan kuoro on espoolainen, kansainvälisesti tunnettu ja palkittu lapsi- ja nuorisokuoro. Kuoron 8–19-vuotiaat laulajat ovat lahjakkaita nuoria muusikoita, joista jokainen soittaa vähintään yhtä instrumenttia kuorolaulun lisäksi.

Tapiolan kuorolle ominaista on luonnollinen äänenkäyttö ja ilmaisu sekä laulun, soiton ja liikkeen monipuolinen yhdistäminen.

 
 
 
IMG_2720.jpg
 

Kipina_nelio.jpg

Tapiolan kuoron joulukausi 2019 – Early bird liput myynnissä lokakuun ajan!

Tapiolan kuoron upeat VALO-joulukonsertit kuullaan jälleen joulukuussa Espoossa ja Helsingissä kuudessa konsertissa 9.–20.12.! Mukana kuulasääninen baritoni Aarne Pelkonen, joka muistetaan erityisesti vuoden 2013 Lappeenrannan laulukilpailun voittajana.

Laskeudu joulun rauhaan hämyisässä, kynttilöin valaistussa kirkossa. Konsertissa kuullaan perinteisiä ja uudempiakin joululauluja raikkaina sovituksina. Kuoroa johtaa Pasi Hyökki.

Early Bird -liput konsertteihin ovat nyt myynnissä lokakuun ajan.

Osta ennakkolippusi 31.10.2019 mennessä, niin säästät 5 € ja saat VALO-cd-levyn kaupan päälle. Valitse haluamasi VALO-konsertti osoitteesta www.tapiolankuoro.fi/liput ja syötä etukoodi ”EB19” alennuskoodikenttään. Lippuja on myynnissä rajoitetusti.

Saat VALO-levysi konserttipäivänä lippua näyttämällä!

 

VALO-konserttikautta ennen juhlistamme 1963 alkanutta kuorohistoriaamme ensimmäisellä alumnijoulukonsertilla Katso ihme taivainen 2.12. klo 19 Espoonlahden kirkossa. Entisiä ja nykyisiä kuorosukupolvia yhdistävässä konsertissa kuullaan etenkin Tapiolan kuoron perinteistä jouluohjelmistoa. Konsertin johtavat Pasi Hyökki, Kari Ala-Pöllänen, Uli Kontu-Korhonen sekä Sanna Valvanne.

 

Myös Tapiolan kuoron kuorokerholaisten iloisesta yhteismusisoinnista pääsee nauttimaan jälleen Joulukimarassa 5.12. klo 18 Tapiolan kirkossa. Kimarassa kuullaan espoolaisten peruskoulujen yhteydessä toimivia kuorokerhoja yhdessä ja erikseen. Konsertin huipentaa kaikista kerholaisista koostuvan suurkuoron esiintyminen yhdessä Tapiolan kuoron kanssa. Konsertin johtavat kuorokerhonohjaajat yhdessä Pasi Hyökin kanssa.

timis.jpg

Romanian-matka ja konsertti Helsingissä

Tapiolan kuoro matkustaa Timișoaran kaupungin pormestarin kutsuvieraana Vox Mundi -festivaalille Romaniaan 23.–26.5.2019. Kuoroa voi kuulla mm. gaalakonsertissa perjantai-iltana sekä ulkoilmakonsertissa lauantaiaamupäivällä.

Juhlistamme matkalle lähtöä pe 17.5. klo 18 Töölön kirkon konsertissa, jossa kuullaan etenkin pohjoismaista ja baltialaista musiikkia romanialaisin maustein. Konsertin kesto noin 1 tunti. Kuoroa johtaa Pasi Hyökki. Osta liput alla olevan linkin kautta!

Kuva: Henni Hyvärinen

Kuva: Henni Hyvärinen

Pääsykokeet ke 22.5.2019 klo 15-17 ja klo 17-19

Tapiolan kuoroon liittymisestä kiinnostuneille 9-14 -vuotiaille seuraavat pääsykokeet järjestetään ke 22.5.2019 klo 15–17 ja klo 17–19 myöhemmin ilmoitettavassa osoitteessa.

Lue alta ohjeet pääsykokeesta täältä. Saat vahvistuksen pääsykoeryhmästä sähköpostitse viimeistään maanantaina 20.5.

Kuva: Lasse Keltto

Kuva: Lasse Keltto

Presidentti Halonen kuoron suojelija 2019

Presidentti Tarja Halonen toimii Tapiolan kuoron suojelijana vuonna 2019. Tehtävä on uusi ja siihen liittyy rooli kuoron puolestapuhujana sekä kotimaassa että kansainvälisesti.

Tarja Halonen valittiin ensimmäisenä naisena Suomen tasavallan presidentiksi vuonna 2000. Hänet valittiin toiselle kaudelle vuonna 2006.

Presidentti Tarja Halonen on työskennellyt  tasavallan presidentin virkakautensa aikana ja sen jälkeen kestävän kehityksen parissa sekä Suomessa että kansainvälisissä tehtävissä.

Halonen on kiinnittänyt uransa aikana runsaasti huomiota ihmisoikeuksiin, demokratiaan ja kansalaisyhteiskuntaan. Myös sosiaalista oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvon edistämistä koskevat asiat ovat olleet keskeisiä koko hänen poliittisen uransa aikana.

Taivas-sylissäni_levykansi.jpg

Aarne Pelkosen ja Tapiolan kuoron joululevy julkaistu!

Tapiolan kuoro esiintyy Aarne Pelkosen vasta julkaistulla joululevyllä. Voit kuunnella singlen Spotifysta ja ostaa levyn jouluksi omaksesi alta:

TK_finnair.jpeg

VALO-joulukonserttien liput myynnissä!

Tapiolan kuoron VALO-joulukonsertit kuullaan jälleen Espoossa ja Helsingissä 8.–17.12.2018!

Osta liput täältä!

 
Kuva: Moscow Easter Festival

Kuva: Moscow Easter Festival

Pääsykokeiden tulos

TOUKOKUU 2018

Tapiolan kuoroon valittiin perjantain 18.5. pääsykokeiden perusteella 12 uutta laulajaa.

Kiitämme kaikkia pääsykokeisiin osallistuneita! Kaikille osallistuneille on lähetetty sähköposti tuloksista.

Mikäli et ole saanut viestiä, voit tiedustella asiaa tästä!

Kuva: Moscow Easter Festival

Kuva: Moscow Easter Festival

6.–7.8.
Tapiolan kuoro & Hongkong

Tapiolan kuoro saa vieraakseen kaksi hongkongilaista kuoroa 6.–7. elokuuta 2018.

Maanantaina 6.8. Tapiolan kuoro vierailee maineikkaan Hong Kong Children's Choir -kuoron konsertissa. Konsertti on Finlandia-talossa klo 19.30. Lippuja voit ostaa täältä.

Tiistaina 7.8. Tapiolan kuoro ja Yuen Long District Arts Committee Treble Choir konsertoivat yhdessä Temppeliaukion kirkossa klo 19. Konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelma 10 €!

Kuva: Moscow Easter Festival

Kuva: Moscow Easter Festival

Kuoro vieraaksi Moskovaan

toukokuu 2018

Venäjän kulttuuriministeriö on kutsunut Tapiolan kuoron esiintymään jälleen arvostetulla pääsiäisfestivaalilla.

Kuoro konsertoi Moskovassa ja sen lähialueilla 3.–6.5.2018.

Festivaalin taiteellinen johtaja on kapellimestari Valery Gergiev.

Lue lisää →

Kuva: YL

Kuva: YL

Uusi levy julkaistu!

Kesäkuu 2018

Tapiolan kuoron, Ylioppilaskunnan Laulajien sekä Akademiska Damkören Lyranin uusi levy Järvi on siintävä sinipinta on nyt julkaistu!

Tilaa omasi tästä!

 
Kuva: Mädchenchor Hamburg

Kuva: Mädchenchor Hamburg

Vieraita Saksasta

Maaliskuu 2018

Tapiolan kuoro isännöi maaliskuussa Saksalaista Mädchenchor Hamburg -tyttökuoroa heidän Pohjoismaiden-kiertueellaan.

Vierailu huipentui yhteiskonserttiin Espoon kulttuurikeskuksen Tapiolasalissa sunnuntaina 4.3.

Lue lisää vieraistamme →

Kuva: Johanna Siuruainen

Kuva: Johanna Siuruainen

VocalEspoo-festivaali

kesäkuu 2018

Kesäkuisen VocalEspoo-festivaalin ohjelma on julkistettu!

Tapiolan kuoro esiintyy festivaalilla kahtena päivänä: 3.6. ja 9.6.2018. Ohjelmaan kuuluu myös kuorokurssi lapsille!

Lue lisää →

 
Kuva: OKM / Katarina Koch

Kuva: OKM / Katarina Koch

Lapsenpäivä-palkinto

marraskuu 2017

Opetus- ja kulttuuriministeriö jakoi vuoden 2017 Lapsenpäivä-palkinnon Tapiolan kuorolle 17.11.2017. Palkinto myönnetään taideharrastuksen ja taidekasvatuksen hyväksi tehdystä työstä kahdelle yhteisölle. Lapsenpäivä-palkinnon suuruus on 8 500 euroa.

 

Lue lisää →

SEURAA KUOROA