Tapiolan kuoron pääsykoe

Torstaina 26.5.2016, klo 15 ja 17

Aarnivalkean koulu, Aarnivalkeantie 9, Espoo

Ilmoittaudu pääsykokeeseen lomakkeen urly.fi/Bos kautta ma 23.5. mennessä. Haemme ensisijaisesti 914 vuotiatia nuoria laulajia.

 

Pääsykoe järjestetään kahdessa ryhmässä. Voit toivoa sopivaa ryhmää hakulomakkeessa.

Koe koostuu kahdesta osasta. Tilaisuuden alussa opetellaan ryhmässä uutta laulua (jaetaan koetilaisuudessa). Toinen osa on henkilökohtainen. Siinä hakija esittää laulun Taivas on sininen ja valkoinen, mahdollisen soittonäytteen sekä kuoronjohtajan pyytämät muut tehtävät (annetaan koetilaisuudessa).

Valmistele etukäteen tilaisuudessa esitettävä laulu Taivas on sininen ja valkoinen. Jos soitat jotain instrumenttia, valmistele myös soittonäyte. Pääsykoetilaisuus kestää enintään 2 tuntia.

Hakijoilta ei edellytetä soittotaitoa. Kuorossa laulavien on kuitenkin opiskeltava tai aloitettava jonkin instrumentin opiskelu.

Lisätietoja saat tarvittaessa puhelimitse kuoron huoltajalta Anna Matvejeff-Haapaniemeltä. Hänet tavoitat numerosta 040 550 7931 maanantaisin ja torstaisin 9.-23.5. klo 16.30 ja 19 välillä.


Taustaa Tapiolan kuorosta

Tapiolan kuoro koostuu noin 70:stä 8–19-vuotiaasta nuoresta, joita kaikkia yhdistää kiinnostus laulamiseen ja kuoromusiikkiin. Kuoro harjoittelee maanantaisin ja torstaisin klo 16.30-19 Aarnivalkean koululla Espoossa.

Tapiolan kuoro perustettiin vuonna 1963, ja se on toimintansa aikana edennyt tavallisesta suomalaisesta koulukuorosta yhdeksi kansainvälisen kuoromaailman tunnetuimmista instrumenteista. Kuorolle on ominaista luonnollinen äänenkäyttö ja ilmaisu sekä laulun, soiton ja liikunnan monipuolinen yhdistäminen.

Tapiolan kuoro konsertoi jatkuvasti sekä Suomessa että ulkomailla. Vuosikymmenten aikana kuoro on tehnyt yli 60 kansainvälistä kiertuetta, joista kolme maailman ympäri. Esiintymisiä kuorolle kertyy sekä Suomessa että ulkomailla noin 25 vuodessa. Tapiolan kuoro on tehnyt myös useita kymmeniä levytyksiä.

Toimintaperiaatteisiin kuuluu ajatus, että lapset ja nuoret osaavat tehdä taidetta aivan samoin kuin aikuisetkin. Tätä tuetaan korkeatasoisella musiikkikasvatuksella. Kuorolaisten itsenäisyyttä ja vastuunottoa sekä laulamisen ja soittamisen iloa vaalitaan aktiivisesti.