Mädchenchor hamburg TK:n vieraana

Tapiolan kuoro saa vieraakseen saksalaisen Mädchenchor Hamburg -tyttökuoron maaliskuun alussa. Kuorot järjestävät yhteisen konsertin sunnuntaina 4.3.2018 klo 16 Espoon kulttuurikeskuksen Tapiolasalissa. Osta liput konserttiin tästä!

IMG_4173PS.jpg

 

Tapiolan kuorolle lapsenpäivä-palkinto

Opetus- ja kulttuuriministeriö jakoi vuoden 2017 Lapsenpäivä-palkinnon Tapiolan kuorolle 17.11.2017. Palkinto myönnetään taideharrastuksen ja taidekasvatuksen hyväksi tehdystä työstä kahdelle yhteisölle. Lapsenpäivä-palkinnon suuruus on 8 500 euroa.

Ministeriön perustelut palkinnon myöntämiselle ovat seuraavat:

"Tapiolan kuoro on Espoossa toimiva 8-19-vuotiasta lapsista ja nuorista koostuva kansallisesti ja kansainvälisesti esiintyvä kuoro. Kuorolle on ominaista lasten lahjakkuuden arvostaminen, luonnollinen äänenkäyttö ja ilmaisu sekä laulun, soiton ja liikunnan monipuolinen yhdistäminen. Kuoro on perustettu vuonna 1963. Kuorossa laulaa 70 lasta ja nuorta ja johtajana toimii musiikin maisteri Pasi Hyökki, joka on myös laulanut nuorena Tapiolan kuorossa. Toimintaa ylläpitää Tapiolan kuoron kannatusyhdistys ry.  
Kuoro tekee yhteistyötä nykysäveltäjien kanssa ja levyttää aktiivisesti. Kuoron ansioita ovat myös yli 60 kansainvälistä kiertuetta, UNESCO:n esittävän taiteen palkinto vuonna 1996 sekä Kuorokerhot, jotka tuovat musiikkiharrastuksen osaksi espoolaisten oppilaiden koulupäivää 14 alakouluissa. Kuorokerho on perheille edullinen ja siihen pääsee lapsi mukaan ilman lähtötasovaatimuksia. Toiminta-ajatus on sama kuin kuorossa: lapset nähdään muusikkoina, jotka tekevät korkeatasoista taidetta sekä omaksi ilokseen että erilaisille yleisöille. Kuorokerhot ovat osa hallituksen kärkihanketta, jolla parannetaan taiteen ja kulttuurin saatavuutta lapsille ja nuorille."
 Kuva: OKM / Katarina Koch

Kuva: OKM / Katarina Koch

Tilaa tapiolan kuoron levyjä!

liity tapiolan kuoron kannatusjäseneksi

Alla olevasta linkistä voit liittyä Tapiolan kuoron kannatusyhdistys ry:n jäseneksi.

Jäsenmaksu on tällä hetkellä 25 € / vuosi (muita velvoitteita ei ole).