TAPIOLAN KUORO SAVONLINNAN OOPPERAJUHLILLA

Voit kuulla Tapiolan kuoroa Savonlinnan Oopperajuhlien konsertissa Kerimäen kirkossa 9.7. Lue lisää konsertista täältä!

Ohjelmassa on suomalaista sekä virolaista kuoromusiikkia läpi vuosisadan, mitä esitämme yhdessä Ylioppilaskunnan Laulajien kanssa. Tervetuloa kuuntelemaan!

TAPIOLAN KUORO VALLOITTAA SYDÄMIÄ ISRAELISSA

Tapiolan kuoro on parhaillaan kiertueella Israel Camerata Jerusalem -orkesterin kanssa ympäri Israelia. Seuraa kuoroa ja sen matkakuulumisia Facebookissa!

 

Kuva: Jussi Rauvola

valo - tapiolan kuoron joulu

Maailmankuulu Tapiolan kuoro luo taas joulutunnelmaa pääkaupunkiseudulla jo perinteeksi muodostuneilla VALO-joulukonserteilla! 

VALO-konsertissa virityt joulutunnelmaan kynttilöin valaistussa kirkossa, kuunnellen kauneimpia suomalaisia joululauluja perinteisinä ja uusina sovituksina. Kuoroa johtaa Pasi Hyökki. 

Konsertit
10.12.2016 klo 17.30 / Temppeliaukion kirkko
10.12.2016 klo 20.00 / Temppeliaukion kirkko
16.12.2016 klo 17.30 / Tapiolan kirkko
16.12.2016 klo 20.00 / Tapiolan kirkko
19.12.2016 klo 18 / Olarin kirkko

Liput
25 € / 22 € / 18 € 
Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi

Osta liput ennakkoon tästä!


EINOJUHANI RAUTAVAARA - ELÄMÄN KIRJA -MUISTOKONSERTTI 1.11.2016

Tapiolan kuoro, Ylioppilaskunnan Laulajat sekä Lauluyhtye Talla juhlistavat säveltäjämestari Einojuhani Rautavaaran uraa Elämän kirja -muistokonsertissa.

Elämän kirja -muistokonsertti
1.11. 2016 klo 19, Temppeliaukion kirkko.

Liput Lippupisteestä: http://bit.ly/2dAv86W

38,50 € / peruslippu
22,50 € / opiskelija, lapsi


SIBELIUS TAPIOLAN KUOROSSA -LEVYN JULKAISUKONSERTTI 7.10.2016

Tapiolan kuoro julkaisee ensimmäisenä kuorona maailmassa levyllisen Sibeliuksen rakkaimpia mies- ja sekakuoroteoksia lapsikuorolle sovitettuina!

Sibelius Tapiolan kuorossa -levyn julkaisukonsertti 7.10.2016 klo 19
Tapiolan kirkko, Espoo
 

Osta liput ennakkoon täältä!

Perus / eläkeläinen / opiskelija, varus- tai siviilipalvelusmies, työtön, lapsi yli 12 v.
Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi.

Liput: 25 / 20 / 15 € (sis. palvelumaksut)
Huom! Edullinen ennakko-yhteishinta: lippu + levy 40 / 35 / 30 €

Levyn normaalihinta 20 €.

 

Levynjulkaisukiertueen muut konsertit:

8.10. klo 18, Mikkelin tuomiokirkko (mukana Cantus Michaelis)
9.10. klo 16, Kotkan kirkko

 

Liity konserttien tapahtumaan myös Facebookissa, johon julkaistaan haastatteluja, blogikirjoituksia ja kuvamateriaalia Sibelius Tapiolan kuorossa -projektin ajalta.


TAPIOLAN KUORON syksyn 2016 PÄÄSYKOE

Maanantaina 15.8.2016 klo 16

Tapiolan kuoron toimisto, Kauppamiehentie 6, Espoo

Ilmoittaudu pääsykokeeseen tämän lomakkeen kautta to 11.8. mennessä. Haemme ensisijaisesti 914 vuotiatia nuoria laulajia.

Koe koostuu kahdesta osasta. Tilaisuuden alussa opetellaan ryhmässä uutta laulua (jaetaan koetilaisuudessa). Toinen osa on henkilökohtainen. Siinä hakija esittää laulun Taivas on sininen ja valkoinen, mahdollisen soittonäytteen sekä kuoronjohtajan pyytämät muut tehtävät (annetaan koetilaisuudessa).

Valmistele etukäteen tilaisuudessa esitettävä laulu Taivas on sininen ja valkoinen. Jos soitat jotain instrumenttia, valmistele myös soittonäyte. Pääsykoetilaisuus kestää enintään 2 tuntia.

Hakijoilta ei edellytetä soittotaitoa. Kuorossa laulavien on kuitenkin opiskeltava tai aloitettava jonkin instrumentin opiskelu.

Lisätietoja saat tarvittaessa osoitteesta info@tapiolankuoro.fi
 

Tapiolan kuoro harjoittelee maanantaisin ja torstaisin klo 16.30-19 Aarnivalkean koululla Espoossa.


10.6.2016

Tapiolankuoron kuorokerho mukaan OKM:n kärkihankkeeseen

Tapiolan kuoro ryhtyy laulattamaan espoolaisia lapsia suuremmassa mittakaavassa kuin koskaan ennen. Kuoro aloittaa tulevana syksynä kuorokerhotoiminnan jopa yhdeksässä alakoulussa eri puolilla Espoota. Tapiolan kuoron kuorokerhotoiminta tulee mahdolliseksi, kun Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) myönsi Kuorokerho-hankkeelle kaksivuotisen 45 000 euron avustuksen. OKM:n avustus liittyy hallitusohjelman kärkihankkeeseen "Lastenkulttuurin saatavuuden parantaminen". Tapiolan kuoron saama avustus on suurin OKM:n Espoon alueen hankkeista.

Kuorokerho tarjoaa 1.-6.-luokkalaisille koululaisille ammattimaisesti ohjattua, matalan kynnyksen kerhotoimintaa koulupäivän päätteeksi. Kuorokerhossa harjoitellaan yhdessä laulamista yksi- ja moniäänisesti, opitaan musiikin perusteita, kehorytmiikkaa, luonnollista äänenkäyttöä sekä nuotinlukua. Kerhoon ei ole lähtötasovaatimuksia, joten kaikki halukkaat mahtuvat mukaan laulamaan.

"Laulamiseen ei tarvita kalliita välineitä. Kuorokerhon tavoitteena onkin mahdollistaa musiikkiharrastus koulupäivän yhteydessä kaikille lapsille. Myös heille, jotka eivät muuten syystä tai toisesta tulisi lähteneeksi kulttuuriharrastuksen pariin. Pidemmän tähtäimen tavoitteena on mm. madaltaa maahanmuuttajataustaisten lasten kynnystä tulla mukaan harrastamaan musiikkia, ja tukea lasten kotoutumista suomalaiseen yhteiskuntaan. Rakennamme tulevaisuutta ja yhteistä Espoota", sanoo Reija Hyvärinen, Tapiolan kuoron kannatusyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja. Toimintaa kohdistetaankin erityisesti kouluihin, joissa maahanmuuttajataustaisten lasten osuus on suuri ja joissa on myös paljon kuorotoiminnasta kiinnostuneita oppilaita.

Tapiolan kuoro pilotoi Kuorokerhoa Opinmäen koulussa viime talvena. Pilotin ja kouluissa teetetyn kyselyn perusteella toiminnalle on kysyntää. Nyt saatu rahoitus mahdollistaa toiminnan laajentamisen Opinmäen koulusta muihinkin Espoon alakouluihin seuraavien kahden vuoden ajan.

Kuorolaulu on nykyään harvinaisempi osa koulun arkea, vaikka se on tutkitusti hyödyllistä aivojen kehitykselle, terveydelle ja sosiaalisille suhteille. "Musiikkiharrastuksen ja erityisesti kuorolaulun hyödyt oppimiselle ja sosiaalisille taidoille toimivat koulun tavoitteiden mukaisesti: ne kehittävät mm. oppimis- ja keskittymiskykyä, motoriikkaa sekä kykyä tunteiden käsittelyyn", Tapiolan kuoron taiteellinen johtaja Pasi Hyökki kertoo. "Kuten Tapiolan kuoron toiminta-ajatuksessa, myös Kuorokerhossa lapset nähdään muusikkoina, jotka pystyvät tuottamaan mielekästä ja korkeatasoista taidetta sekä omaksi ilokseen että halutessaan myös yleisölle."


Tapiolan kuoron pääsykoe 2016

Torstaina 26.5.2016, klo 15 ja 17

Aarnivalkean koulu, Aarnivalkeantie 9, Espoo

Ilmoittaudu pääsykokeeseen lomakkeen urly.fi/Bos kautta ma 23.5. mennessä. Haemme ensisijaisesti 914 vuotiatia nuoria laulajia.

 

Pääsykoe järjestetään kahdessa ryhmässä. Voit toivoa sopivaa ryhmää hakulomakkeessa. 

Koe koostuu kahdesta osasta. Tilaisuuden alussa opetellaan ryhmässä uutta laulua (jaetaan koetilaisuudessa). Toinen osa on henkilökohtainen. Siinä hakija esittää laulun Taivas on sininen ja valkoinen, mahdollisen soittonäytteen sekä kuoronjohtajan pyytämät muut tehtävät (annetaan koetilaisuudessa).

Valmistele etukäteen tilaisuudessa esitettävä laulu Taivas on sininen ja valkoinen. Jos soitat jotain instrumenttia, valmistele myös soittonäyte. Pääsykoetilaisuus kestää enintään 2 tuntia.

Hakijoilta ei edellytetä soittotaitoa. Kuorossa laulavien on kuitenkin opiskeltava tai aloitettava jonkin instrumentin opiskelu.

Lisätietoja saat tarvittaessa puhelimitse kuoron huoltajalta Anna Matvejeff-Haapaniemeltä. Hänet tavoitat numerosta 040 550 7931 maanantaisin ja torstaisin 9.-23.5. klo 16.30 ja 19 välillä.